Κεμπάπ με σπιτικές πίτες

2012-06-18 15:27

ΥΛΙΚΑ

 

  • 500γρ αρνίσιο κιμά
  • 500γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κρεμμύδια
  • 2κ.σ. μίγμα μπαχαρικών
  • 1κ.γ. αλάτι
  • Για τις πίτες
  • 500γρ αλεύρι σκληρό
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. αλάτι
  • Λίγο χλιαρό νερό

ΑΡΙΑΝΗ

  • 250γρ γιαούρτι με πέτσα
  • 500ml κρύο νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε τα στυμμένα κρεμμύδια με τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί στο ψυγείο όλο το βράδυ. Πλάθουμε και περνάμε τα κεμπάπ στα καλαμάκια και ψήνουμε στην ψησταριά.

Για τις πίτες:
Ζυμώνουμε τα υλικά της συνταγής μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Κόβουμε σε μπαλάκια περίπου 50γρ το καθένα και τα ανοίγουμε σε πιτάκια με ένα πλάστη. Ψήνουμε τα πιτάκια σε αντικολλητικό τηγάνι για 2’ λεπτά από κάθε πλευρά.