ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ
Υλικά :
2 φύλλα σφολιάτας
1/2 κιλό κιμά
1/2 κιλό κρεμμύδια σε ροδέλες
7 αυγά
1 κούπα τσαγιού γάλα
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά φυτίνη
1 ποτήρι κρασιού λάδι
λίδο μοσχοκάρυδο
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση :
Ζεματάμε και στραγγίζουμε τα κρεμμύδια. Τα ανακατεύουμε με το κιμά, το μοσχοκάρυδο και τη φυτίνη. Τα βράζουμε με ένα ποτήρι νερό για 30'. Αφού κρυώσουν προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, 5 αύγα και 2 ασπράδια ανακατεύοντας καλά. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο, ρίχνουμε το μίγμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χτυπάμε τους κρόκους που μείνανε και αλλείβουμε το πάνω φύλλο της πίτας. Ρίχνουμε το λάδι και ψήνουμε τη πίτα στους 220C για 45-50'.