ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά :
4 μεγάλες μελιτζάνες
3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 πιπεριά
1 ντομάτα
1 κούπα τσαγιού λάδι
1/2 κούπα τσαγιού τριμμένο τυρί φέτα
Μερικές μαύρες ελιές
3 κουταλιές ξύδι
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και πλένουμε και ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο.Αφού ψηθούν, τις ξεφλουδίζουμε και τις τοποθετούμε στο μίξερ. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το σκόρδο χτυπώντας τα όλα μαζί μέχρι να λιώσουν.Προσθέτουμε τμηματικά το λάδι και το ξύδι συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να απορροφηθούν τελείως.Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.Γαρνίρουμε με τα ψιλοκομμένα υλικά και τις ελιές.