Πανσέτα μαρινάτη με σπιτική μουστάρδα και σπιτική ΒΒQ σως

2012-06-18 16:00

Υλικά

 

1500 γρ. πανσέτα 
1 φλ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά πράσινη
1 κ. σούπας αλάτι
1 κρεμμύδι
λίγο φρέσκο θυμάρι
λόγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Για τη μουστάρδα:

500 γρ. βερύκοκα
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. ξύδι
3 κ. σούπας σκόνη μουστάρδας
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο αλάτι


Για τη BBQ σως:

1 κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κ.σούπας πελτές ντομάτας
1 φλ. ζάχαρη
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 φλ. ξύδι
4 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
λίγο γαρύφαλλο,κανέλα,μπαχάρι
λίγο αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρουμε τις πανσέτες με το κρεμμύδι σε φετάκια, την πιπεριά χοντροκομμένη και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τις πανσέτες στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επομένη τις ψήνουμε σε καυτό γκρίλ για 8 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.
Βράζουμε τα βερύκοκα με τη ζάχαρη και ένα φλυτζάνι νερό, μέχρι να λιώσουν.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για πέντε λεπτά. Βάζουμε τη μουστάρδα σε βάζα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε τον πολτό ντομάτας μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα. Βάζουμε τη σώς σε καθαρά καυτά βάζα και την αφήνουμε να κρυώσει.