Σαλάτα με κίτρινη κολοκύθα, πανσέτα και γραβιέρα

2012-06-18 16:08

 

ΥΛΙΚΑ
 

  • 2 τεμ πιπεριές φλωρίνης
  • 600 gr κίτρινη κολοκύθα
  • 1 ματσάκι κρεμμύδι φρέσκο
  • 100 gr γραβιέρα σε flakes
  • 20 τεμ φύλλα μέντας
  • 150 gr ελαιόλαδο
  • 50 gr χυμός λεμόνι
  • 800 gr πανσέτα χωρίς οστά άκοπη
  • 1 τεμ λαδόκολλα
  • 1 τεμ lemon grass
  • ¼ μάτσου φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι
  • Κύμινο

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την κίτρινη κολοκύθα σε flakes με την βοήθεια ενός μαντολίνου. Κόβουμε σε ψιλές φέτες την πιπεριά φλωρίνης καθώς και το φρέσκο κρεμμύδι. Ετοιμάζουμε το λαδολέμονο και βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα εκτός από το λαδολέμονο. Ετοιμάζουμε την πανσέτα, την οποία την τυλίγουμε σε λαδόκολλα μαζί με την ρίγανη και το lemon grass σε φάκελο και την βάζουμε στο φούρνο  για 4 ώρες στους 170ο C. Έπειτα, αφαιρούμε την λαδόκολλα, κόβουμε σε μερίδες και την σωτάρουμε σε πολύ δυνατό τηγάνι