ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

2012-06-20 20:34

Υλικά :

 

 για τη βάση:

 

200 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας με δημητριακά ή οποιαδήποτε μπισκότα έχουμε

80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

 

για τη καραμέλα:
 
180 γραμμάρια ζάχαρη
160 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Αρκετό αλάτι
1 κουταλιά βούτυρο
150 γραμμάρια καρύδια
 
για τη γκανάς:
 
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα πολύ καλά σπασμένη σε μικρά κομματάκια
45 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη(προαιρετικά)
 
 
Εκτέλεση :
 
Για τη βάση:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ξαναχτυπάμε λίγο ακόμα.
Βάζουμε το μείγμα σε μία ταρτιέρα 25 εκατοστών, το στρώνουμε καλά φροντίζοντας να βάλουμε και στα τοιχώματα λίγο, το πατάμε λίγο με το χέρι και ψήνουμε για 15 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.Για τη καραμέλα:
 Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
Προσθέτω λίγο ζάχαρη στο τηγάνι, την ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή  ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε λίγη ακόμα ζάχαρη.
Συνεχίζουμε κατά αυτό το τρόπο, μέχρι να βάλουμε και να λιώσει όλη η ζάχαρη.
Προσθέτουμε στη καραμέλα μία καλή πρέζα αλάτι και στη συνέχεια τη καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να λιώσει το βούτυρο.Ρίχνουμε το μείγμα της καραμέλας πάνω στη βάση μπισκότου και στρώνουμε από πάνω τα καρύδια (μπορούμε να βάλουμε ο,τι ξηρό καρπό θέλουμε.
Για τη γκανάζ:
 Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και τη προσθέτουμε στο μπολ με τη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα.
Χύνουμε το μείγμα της κουβερτούρας στη ταρτιέρα άνω από τους ξηρούς καρπούς.
Στολίζουμε με οποιοδήποτε ξηρό καρπό πάνω από τη κουβερτούρα.
Αφού κρυώσει μπορούμε να βάλουμε και σαντιγύ και τρούφα….
Η τάρτα συντηρείται σε θερμοκρασία δωματίου!