Crème brûlée
Υλικά :
800 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. γάλα
170 γρ. ζάχαρη
190 γρ. κρόκοι αυγών
1 τεμ. βανίλια φυσική
Εκτέλεση :
Για το μείγμα της κρέμας
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη μέχρι το σημείο βρασμού. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και ομογενοποιούμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μια μπασίνα με το σύρμα. Ομογενοποιούμε την κρέμα με τους κρόκους, σουρώνουμε σε σήτα και μοιράζουμε σε πυρίμαχα σκεύη. Τοποθετούμε τα σκεύη σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε η στάθμη του να έρθει μέχρι τη μέση των σκευών. Ψήνουμε στους 150°C για 40-50 λεπτά (μέχρι να αποκτήσει υφή ζελέ από πάνω) και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.
Για το κάψιμο της κρέμας
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας ομοιόμορφα με ζάχαρη δημιουργώντας έτσι μια λεπτή κρούστα. Με το φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα. Περιμένουμε για 2 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα