Αρχείο άρθρων
ΕΣΚΑΛΟΠ
2012-06-18 16:30
Είναι γνώστο κυρίως σαν σνίτσελ. Λεπτές φέτες κρέατος κυρίως βοδινού.
ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ
2012-06-18 16:28
Η επάλειψη του φαγητού με ενα διαφανές υλικό το οπίο μπορεί να είναι, χτυπημένο αυγό, βούτυρο, διαλυμένη ζελατίνη κ.α. Το γλασάρισμα μπορεί να γίνει πρίν ή μετά το μαγείρεμα.
ΓΟΥΣΤΕΡ - ΣΩΣ
2012-06-18 16:27
Πικάντη σάλτσα αγγλικής προέλευσης, η οποία κυκλοφορεί στο εμπόριο.
ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
2012-06-18 16:25
Σάλτσα, η οποία γίνετε απο ένα μίγμα ξύδι, λάδι και αλάτι.
ΑΧΝΙΣΜΑ
2012-06-18 16:24
Μαγείρεμα στον ατμό.Τοποθετούμε το φαγητό που θέλουμε στο σιρμάτινο καλαθάκι το οποίο τοποθετούμε λίγο πιο πάνω απο νερό που βράζει.
ΑΣΠΙΚ
2012-06-18 16:22
Κρύα παρασκευάσμετα με ζελέ, τα οπία γίνονται σε διάφορες φόρμες.
Σαλάτα με κίτρινη κολοκύθα, πανσέτα και γραβιέρα
2012-06-18 16:08
ΥΛΙΚΑ
2 τεμ πιπεριές φλωρίνης
600 gr κίτρινη κολοκύθα
1 ματσάκι κρεμμύδι φρέσκο
100 gr γραβιέρα σε flakes
20 τεμ φύλλα μέντας
150 gr ελαιόλαδο
50 gr χυμός λεμόνι
800 gr πανσέτα χωρίς οστά άκοπη
1 τεμ λαδόκολλα
1 τεμ lemon grass
¼...
Χοιρινό στη λαδόκολλα
2012-06-18 16:05
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό χοιρινή σπάλα σε μεγάλα κυβάκια
2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
200 γρ. πικάντικη γραβιέρα
200 γρμ. κασέρι ώριμο
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
6 κ.σ....
Πανσέτα μαρινάτη με σπιτική μουστάρδα και σπιτική ΒΒQ σως
2012-06-18 16:00
Υλικά
1500 γρ. πανσέτα
1 φλ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά πράσινη
1 κ. σούπας αλάτι
1 κρεμμύδι
λίγο φρέσκο θυμάρι
λόγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μουστάρδα:
500 γρ. βερύκοκα
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. ξύδι
3 κ. σούπας σκόνη μουστάρδας
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο αλάτι
Για...
Κεμπάπ με σπιτικές πίτες
2012-06-18 15:27
ΥΛΙΚΑ
500γρ αρνίσιο κιμά
500γρ μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια
2κ.σ. μίγμα μπαχαρικών
1κ.γ. αλάτι
Για τις πίτες
500γρ αλεύρι σκληρό
2κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. αλάτι
Λίγο χλιαρό νερό
ΑΡΙΑΝΗ
250γρ γιαούρτι με πέτσα
500ml κρύο νερό
1 πρέζα...
Προϊόντα: 61 - 70 από 72