ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΟΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Υλικά :
11/2 ΄φλυτζάνι φακές
1 κομμάτι κρεμμύδι
1 δαφνόφυλλο
2 κουταλίες ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κλονάρι σέλερι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κρέας
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος
Για το ντρέσινγκ :
2 κουταλάκια μουστάρδα
2 κουταλάκια ξύδι
3 κουταλίες ελαιόλαδο
Αλάτι - Πίπερι
Εκτέλεση :
Ζεματάμε την φακή σε νερό που βράζει για 45’ και την στραγγίζουμε. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο και το λάδι και την βράζουμε για 20’, να μαλακώσει αλλά όχι να λιώσει. Την στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι για 5’. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το καρότο και τις φακές.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε, ανακατεύουμε πολύ καλά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρέας και τα μυρωδικά.