ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

2012-06-20 15:11

Υλικά :

 

4 στήθη κοτόπουλο, χωρίς κόκαλο και πέτσα                

80 γρ. ελαιόλαδο

250 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες             

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο                            

100 γρ. λευκό κρασί      

200 γρ. ζωμό κοτόπουλο

60 γρ. βούτυρο κρύο

10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Aλάτι

 

 

Εκτέλεση :

 

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, πετάμε τα λίπη και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει αλατίζουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κοτόπουλο με μανιτάρια, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά στο μισό. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.