ΛΑΧΑΝΟ, ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Υλικά :
Για τη σαλάτα :
300 γρ. λάχανο λευκό, λεπτοκομμένο
200 γρ. λάχανο κόκκινο, λεπτοκομμένο
60 γρ. πιπεριές κόκκινες ζουλιέν
60 γρ. πιπεριές κίτρινες ζουλιέν
80 γρ. πράσινο μήλο ζουλιέν
100 γρ. καρότο ζουλιέν
200 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
φύλλα μαϊντανού
Για τη βινεγρέτ μέλι μουστάρδα :
100 γρ. ηλιέλαιο
180 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
50 γρ. μέλι
50 γρ. νερό
αλάτι
Εκτέλεση :
Για τη σαλάτα λάχανο, καρότο με πράσινο μήλο και βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.
Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό.