ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ
Υλικά :
500 γρ. σπαγγέτι
25 γρ. ελαιόλαδο
180 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
120 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
120 γρ. πανσέτα (αλλάντικο), κομμένη σε μικρά καρέ
600 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
12 γρ. θυμάρ
100 γρ. μπρόκολο, βρασμένο
100 γρ. αρακά, βρασμένο
3 κρόκους αυγού
αλάτι
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια σοτάρουμε το μπέικον και την πανσέτα για λίγα λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτουμε το σκόρδο. Όταν αυτό μυρίσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά δυνατά και ρίχνουμε σιγά σιγά και προσεκτικά την κρέμα στα αυγά, ώστε να μην ψηθεί το αυγό, και έπειτα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ζυμαρικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το θυμάρι, το μπρόκολο και τον αρακά.