ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ, ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Υλικά :
Για τις πιπερίες :
160 γρ. πιπεριές ψητές, κομμένες ζουλιέν
20 γρ. σιρόπι μπαλσάμικο
30 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Για τη ζύμη :
425 γρ. αλεύρι
225 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 αυγό
40 γρ. νερό
4 γρ. αλάτι
4 γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση :
125 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
125 γρ. τυρί κρέμα
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
100 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια
Εκτέλεση :
Για τις πιπεριές και το σερβίρισμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές με το σιρόπι μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Τοποθετούμε την τάρτα στο κέντρο ενός πιάτου και σερβίρουμε με τις ψητές πιπεριές και λίγο ακόμα σιρόπι μπαλσάμικο.
Για τη ζύμη
Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια, την τοποθετούμε στη φόρμα της τάρτας και την ανοίγουμε με τα χέρια, ξεκινώντας από το κέντρο και πιέζοντας διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά), μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη πάχους ½ εκ. περίπου. Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια (για να αποφύγουμε το φούσκωμα της ζύμης κατά το ψήσιμο). Ψήνουμε στους 170°C για 8 λεπτά περίπου, βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια και το χαρτί και ψήνουμε για ακόμη 4 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Για τη γέμιση και το ψήσιμο
Σε κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε τα τυριά ώστε να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν λίγο. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Στρώνουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι στη βάση κάθε τάρτας και περιχύνουμε με την κρέμα τυριού. Ψήνουμε τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, 10 λεπτά περίπου.