ΤΑΡΤΑ CHEESECAKE ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Υλικά :
Για τη γέμιση :
3 κρόκοι αυγών
140 γρ. ζάχαρη
280 γρ. κρέμα γάλακτος
375 γρ. τυρί κρέμα
20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα, μαλακωμένη σε κρύο νερό
Γιa τη ζύμη :
112 γρ. βούτυρο
90 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
130 γρ. αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη
1 αυγό
2 γρ. αλάτι
Για τη σάλτσα φράουλα :
600γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
60γρ. ζάχαρη
30γρ. χυμό πορτοκάλι
2γρ. ξύσμα λεμονιού
30γρ. λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση :
Για τη γέμιση
Τοποθετούμε τη ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και το βάζουμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει χαμηλά. Χτυπάμε με ένα σύρμα ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75C περίπου. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάμε επίσης στο μίξερ με το σύρμα το τυρί ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε το μίγμα των κρόκων στο χτυπημένο τυρί και ομογενοποιούμε. Έπειτα προσθέτουμε τη σαντιγί και τη ζελατίνη και ομογενοποιούμε με μια μαριζ. Ρίχνουμε τη γέμιση στην ψημένη ζύμη και κρυώνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε με τη σάλτσα φράουλας.
Για τη ζύμη
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Αλλάζουμε το εξάρτημα του μίξερ βάζοντας το γάντζο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα πανί και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 40 λεπτά στο ψυγείο. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτί ψησίματος και ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντας διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά) μέχρι να σχηματιστεί μια στρογγυλή ομοιόμορφη ζύμη πάχους ½ εκ., περίπου (θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την φόρμα). Στρώνουμε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα και την τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια της με ένα πιρούνι. Καλύπτουμε την επιφάνειά της ζύμης με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια (για να αποφύγουμε το φούσκωμα της ζύμης κατά το ψήσιμο). Ψήνουμε στους 170° C για 15 λεπτά, βγάζουμε προσεκτικά από το φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε πάλι για ακόμη 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει.
Για τη σάλτσα φράουλα
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αλέθουμε στο μπλέντερ.