ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

2012-06-20 12:47

Υλικά :

 

850 γρ. χοιρινό από λαιμό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

150 γρ. ελαιόλαδο

25 γρ. κορνφλάουρ

150 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο

600 γρ. κρασί λευκό

175 γρ. ζωμός μανιτάρι

175 γρ. ζωμός κοτόπουλο

125 γρ. μανιτάρια σοτέ

50 γρ. βούτυρο παγωμένο

μαραθόσπορο, τριμμένο

ρίγανη

αλάτι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

 

Εκτέλεση 

 

Ξεκινάμε με τη σάλτσα για την τηγανιά. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 50 γρ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να συμπυκνωθεί στο μισό. Προσθέτουμε τους ζωμούς και τα μανιτάρια, το μαραθόσπορο και τη ρίγανη και σιγομαγειρεύουμε ώστε να συμπυκνωθεί κατά 1/4. Ομογενοποιούμε το βούτυρο, αλατίζουμε και διατηρούμε ζεστό. Συνεχίζουμε με το χοιρινό. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αναμιγνύουμε το χοιρινό με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε, προσθέτουμε το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (αρκετό ώστε το χοιρινό να τηγανίζεται) στο τηγάνι και μετά το χοιρινό σε τέτοια ποσότητα ώστε να σχηματίσει μια λεπτή στρώση που να έρχεται σε επαφή με το τηγάνι. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας, μέχρι το χοιρινό να ροδίσει καλά. Σουρώνουμε και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο χοιρινό και σιγοβράζουμε για δύο λεπτά.