Γαστρονομικό Λεξιλόγιο
ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
2012-06-18 16:33
Η παραμονή κρέατος, πουλερικών, κυνηγιου, λαχανικών, σε ένα μίγμα απο ξύδι, λάδι, κρασί και αρωματικά χόρτα.
ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ
2012-06-18 16:36
Η παραμονή τροφίμου για ένα χρονικό διάστημα μέσα σε νερό.
ΜΠΑΙΝ - ΜΑΡΙ
2012-06-18 16:35
Τρόπος ψησίματος φαγητών 'η διάφορων γλυκισμάτων.
ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
2012-06-18 16:37
Η επικάλυψη φαγηττών ή γλυκών με λεπτή σκόνη, όπως αλεύρι, ζάχαρη άχνη κ.α.
ΠΟΣΑΡΙΣΜΑ
2012-06-18 16:38
Το μαγείρεμα ένος τροφίμου σε νέρο που σιγοβράζει.
ΣΑΛΜΙ
2012-06-18 16:39
Ραγού απο κομμάτια κυνηγιού τα οποία μαρινάρουμε με κόκκινο κρασί και μυρωδάτα χόρτα.
ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ
2012-06-18 16:40
Τηγάνισμα,το οποίο γίνετε σε λίγο βούτυρο και δυνατή φωτιά, και διαρκεί μερικά λεπτά μόνο.
ΤΟΥΡΣΙ
2012-06-18 16:41
Τρόπος διατήρησης τροφίμων σε αλάτι και ξύδι.
ΦΡΙΤΟΥΡΑ
2012-06-18 16:42
Πολύ καυτό λάδι για βαθύ τηγάνισμα.