Γαστρονομικό Λεξιλόγιο

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ

2012-06-18 16:33
Η παραμονή κρέατος, πουλερικών, κυνηγιου, λαχανικών, σε ένα μίγμα απο ξύδι, λάδι, κρασί και αρωματικά χόρτα.

ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ

2012-06-18 16:36
Η παραμονή τροφίμου για ένα χρονικό διάστημα μέσα σε νερό.

ΜΠΑΙΝ - ΜΑΡΙ

2012-06-18 16:35
Τρόπος ψησίματος φαγητών 'η διάφορων γλυκισμάτων.

ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

2012-06-18 16:37
Η επικάλυψη φαγηττών ή γλυκών με λεπτή σκόνη, όπως αλεύρι, ζάχαρη άχνη κ.α.

ΠΟΣΑΡΙΣΜΑ

2012-06-18 16:38
Το μαγείρεμα ένος τροφίμου σε νέρο που σιγοβράζει.  

ΣΑΛΜΙ

2012-06-18 16:39
Ραγού απο κομμάτια κυνηγιού τα οποία μαρινάρουμε με κόκκινο κρασί και μυρωδάτα χόρτα.

ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ

2012-06-18 16:40
Τηγάνισμα,το οποίο γίνετε σε λίγο βούτυρο και δυνατή φωτιά, και διαρκεί μερικά λεπτά μόνο.

ΤΟΥΡΣΙ

2012-06-18 16:41
Τρόπος διατήρησης τροφίμων σε αλάτι και ξύδι.

ΦΡΙΤΟΥΡΑ

2012-06-18 16:42
Πολύ καυτό λάδι για βαθύ τηγάνισμα.
<< 1 | 2

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδα Webnode